Sistemul de informare al Pietei Interne (IMI)

Despre Sistemul de informare al Pietei Interne (IMI)

In cadrul proiectului „Reteaua Autoritatilor Competente pentru Calificarile Profesionale din Romania (IMI PQ NET Romania)” consta in crearea si consolidarea retelei IMI (Internal Market Information) pentru calificarile profesionale din Romania (IMI PQ NET), in scopul sustinerii initiativei CE privind dezvoltarea Sistemului de informare al pietei interne, dezvoltarea unei initiative comune in acest sens, la nivel national, vizand consolidarea capacitatii partenerilor sociali (agentiile si organizatiile guvernamentale, asociatiile profesionale) de a promova dezvoltarea durabila, prin crearea unor instrumente adecvate si a unor canale de comunicare si consultare reciproca, in scopul realizarii unei comunicari eficiente cu organizatiile similare din Uniunea Europeana si Spatiul Economic European (SEE).

Lista Autoritatilor Competente pentru profesiile reglementate in Romania o puteti consulta aici:

http://imipqnet.rf.gd/doku.php?id=autoritati_competente_pentru_profesiile_reglementate_in_romania

Lista este structurata pe domenii generale, astfel: agricultura-veterinar, educatie, constructii, economic-financiar, interne, justitite, sanatate si asistenta sociala, transporturi, turism si diverse.

De asemenea, puteti gasi informatii despre CARDUL PROFESIONAL EUROPEAN aici: http://imipqnet.rf.gd/doku.php?id=imi:calificari_profesionale:cardul_profesional_european

EPC nu este un card propriu-zis. Este dovada electronica a faptului ca ati trecut cu succes de verificarile administrative si ca v-au fost recunoscute calificarile profesionale in tara in care doriti sa lucrati (tara-gazda) sau ca indepliniti conditiile necesare pentru a presta temporar servicii in tara respectiva. Atunci cand vi se aproba cererea, veti putea genera un certificat EPC in format PDF. Acesta va include si un numar de referinta pe care viitorul angajator il poate utiliza pentru a verifica on-line validitatea certificatului dumneavoastra.

Data publicarii: Iulie 2016