Ghid pentru persoanele cu dizabilitati.

Un tanar din Sfantu Gheorghe, imobilizat într-un scaun cu rotile, ii ajută pe altii, aflati in aceeasi situatie, sa duca o viata cat de cat normala. Sfaturile sale au fost adunate intr-o carte, scrisa in colaborare cu un psihoterapeut. Este primul ghid, de acest fel, scris în Romania.

Ciprian are 34 de ani şi de 11 ani se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, după ce a căzut în gol de la şapte metri şi s-a lovit la coloana vertebrală. Chiar dacă a fost conştient că viaţa i s-a schimbat radical, şi-a impus să nu renunţe la lucrurile care îi plăceau şi pe care le făcea înainte. Şi-a notat toate experienţele şi modalitatea prin care a reuşit să depăşească greutăţile, iar acum le-a publicat într-un ghid pentru persoanele cu dizabilităţi.

Momentan a scos 100 de exemplare. Ghidul urmează să fie distribuit spitalelor, asociaţiilor care se ocupă de persoane care folosesc scaune rulante. O astfel de poveste are şi Gabor Foro. Chiar dacă a rămas invalid în urmă cu 24 de ani a recunoscut că a avut ce învăţa din această carte.

Ghidul a fost scris în colaborare cu un medic psihoterapeut şi costă 18 lei.

Iunie 2015.

sursa: www.digi24.ro