Dezvoltarea comunitatilor prin economia sociala

In data de 29 iunie 2015 Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala – ADIS va organiza o Masa rotunda ce are ca tema Dezvoltarea comunitatilor prin economia sociala. Evenimentul va avea loc la Hotel Sport, Buzau, începand cu ora 10:00.

Scopul organizarii mesei rotunde este acela de a furniza informatii despre activitatile proiectului implementat de Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala – ADIS si de a gasi, împreuna cu participantii, modalitati de colaborare care sa aduca beneficii reale comunitatilor locale.

Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane ProDiversitate implementeaza in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala – ADIS, Asociatia PAKIV Romania, Primaria Sector 2 a Municipiului Bucuresti si Asociatia Romana pentru Educatie si Dezvoltare (ARED) proiectul “Cetateni activi ai societatii prin economie sociala” la nivelul comunitatilor din Bucuresti, Buzau, Dambovita, Giurgiu.

In cadrul proiectului se vor infiinta un centru educational-cresa in satul Vernesti si un restaurant in Buzau, creandu-se astfel in total 31 de locuri de munca.

Proiectul „Cetateni activi ai societatii prin economie sociala” urmareste cresterea nivelului de formare profesionala prin participarea la programele de calificare persoanelor din grupul tinta, ce se vor califica in domeniul serviciilor: bucatari, ospatari, personal de ingrijire copii, personal de ingrijire persoane/batrani, animatori socio-educationali, IT.

Proiectul este finantat prin Fondul Social European in cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție nr. 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale” si este desfasurat pe o perioada de 12 luni, pana la 31 decembrie 2015.

 

sursa: www.adis.org.ro

Iunie 2015