Actiune GSK si Salvati Copiii, in campania „Zambeste Romania”.

GSK Consumer Healthcare, alaturi de Salvati Copiii Romania, va oferi tratamente stomatologice gratuite pentru aproape 800 de copii din 3 comunitati sarace ale judetelor Suceava, Neamt si Iasi. Compania va asigura fondurile necesare prin directionarea a 1% din valorea vanzarilor produselor Aquafresh, Sensodyne si Parodontax din luna iunie.

Actiunea face parte dintr-o campanie mai ampla, initiata de companie in anul 2012. Este vorba despre „Zambeste Romania”, campanie prin care GSK si-a propus sa educe populatia sa adopte obiceiuri sanatoase in ceea ce priveste igiena orala proprie.

Cum se va desfasura actiunea

Una dintre activitatile din campania „Zambeste Romania” este oferirea de tratamente sau consultatii stomatologice gratuite celor care nu isi permit. In perioada iunie – octombrie 2015, vor beneficia de astfel de tratamente in jur de 800 de copii, din 3 comune defavorizate situate in nord-estul tarii. Vorbim despre: Ciprian Porumbescu din judetul Suceava, Vanatori Neamt din judetul Neamt si Mironeasa din judetul Iasi.

Familie din comuna Mironeasa, judetul Iasi

Comunitatile au fost selectate cu ajutorul celor de la Salvati Copiii Romania, care cunosc situatiile la nivelul judetelor tarii si au mecanismele necesare implementarii unui astfel de proiect. Este deja al doilea an in care cele 2 organizatii colaboreaza pentru a oferi gratuit tratamente stomatologice copiilor. In plus, ei desfasoara si cursuri de educatie pe tema igienei orale corecte.

Anul trecut, au participat la activitati similare peste 650 de copii din judetele Botosani si Vaslui.

Motivatia companiei

Motivul pentru care GSK Consumer Healthcare isi continua demersul inceput in 2012 este rezultatul ingrijorator obtinut in urma unui studiu comandat de companie in 2013. 75% dintre copiii chestionati aveau carii pe dintii de lapte, iar 4 din 10 copii aveau carii netratate pe dintii definitivi.

Reprezentantii companiei atrag atentia asupra faptului ca problemele de sanatate orala care nu sunt tratate pot influenta starea generala de sanatate a organismului. Helen Tomlinson, General Manager GSK Consumer Healthcare Romania si Balcani, a explicat rolul campaniei in acest context:

Campania Zambeste Romania aduce anual nu doar informatii pentru o mai buna sanatate orala, ci si solutii concrete pentru a imbunatati sanatatea orala a populatiei, dar mai ales a copiilor. In mediul rural, nu gasim intotdeauna cea mai buna infrastructura prin care sa ajungem la oamenii care au nevoie de tratamente, insa, parteneriatul cu Salvati Copiii ne permite sa mergem catre copiii pe care ii au in grija, sa oferim tratamente gratuite si informatii si sa putem oferi alte solutii, astfel incat sa ne asiguram ca vor avea grija de sanatatea lor orala.

In mediul rural, situatia este mai grava decat la nivel general. Conform unui studiu realizat de Nielsen la sfarsitul anului 2014, un locuitor din mediul rural foloseste un tub de pasta de dinti timp de 2 ani si jumatate si isi schimba periuta o data la 10 ani.

Iunie 2015
sursa: www.responsabilitatesociala.ro